Skip to main content

Empty-Nesters nadgradili svoj novozelandski dom z 70-imi Vibe

kredit: Emma-Jane Hetherington

Nekaj ​​jih je ljubilo domače cedrovine v Aucklandu na Novi Zelandiji, toda ko so se njihovi otroci preselili, so mislili, da je to idealna priložnost, da jo posodobimo.

Trik je bil ohraniti nekatere prvotne podrobnosti, hkrati pa odpreti prostor in ga povezati z zunanjim okoljem. Arhitekt Tim Dorrington iz Dorringtona Atcheson Architects je pripravil rešitev, ki je vključevala dodajanje novega bivalnega paviljona z drsnimi steklenimi stenami, ki vodijo na teraso. Hišni labirint prostorov je bil reorganiziran, Dorrington pa je po potrebi obnovil materiale, da bi ohranil topel občutek sredi stoletja.

Z notranjo stranjo doma je bil on in njegova ekipa prešla na nov pogled na zunanjost in konstrukcijo dvonadstropne škatle s spalnico, kopalnico in garažo v pritličju. "Prvotna arhitektura je še vedno zelo očitna pri uporabi materialov, originalna hiša pa je še vedno vidna - čeprav je posodobljena z dodatkom paviljona in lesene plošče, ki skriva glavni zatrep," je opozoril Dorrington. Zaradi pozornosti do podrobnosti je duh sedemdesetih let še vedno v naslovu, ki je prilagojen za življenje danes.

Slideshow10 Fotografije kredit: Emma-Jane Hetherington

Obarvana cedrovina pokriva zgornjo raven prvotne hiše in nov dvonadstropni dodatek. Cedrova obloga na spodnji ravni se obdaja in postane ograja.

kredit: Emma-Jane Hetherington

Dorrington je uporabil les za stene, tla in stropove v bivalnem paviljonu, da bi ustvaril toploto. Medtem se črni, obarvani cedrovini v smeri proti cedru nadaljujejo od zunaj in dodajo kontrast. Lastnikova miza Noguchi, čopič in shramba George Nelson Sunburst Clock poudarjajo vibe srednjih stoletij.

kredit: Emma-Jane Hetherington

Jedilnica je nameščena za kuhinjo in je ločena s tričetrtinsko višinsko sobno pregrado, ki omogoča, da naravna svetloba doseže prostor. Viseča svetilka Secto odseva črte v pero in utoru.

kredit: Emma-Jane Hetherington

Dorrington je izbral Rimuovo omarico za furnir, da se zlije z lesom, ki se je uporabljal v celotnem bivalnem paviljonu. Kuhinjski otok je dopolnjen s črnim granitom.

kredit: Emma-Jane Hetherington

Barvni raztegljiv kavč in bronaste obesne luči v dnevni sobi dodajo malo zabave.

kredit: Emma-Jane Hetherington

Dorrington je obdržal prvotni kamin iz kamina v dnevni sobi. Stopnice vodijo do študijskega kotička zgoraj.

kredit: Emma-Jane Hetherington

Lesena postelja v glavni spalnici daje znak za uporabo lesa po vsej hiši.

kredit: Emma-Jane Hetherington

Spalnica v novem dodatku ponuja drugačen pogled na zunanjo zasnovo iz cedre.

kredit: Emma-Jane Hetherington

Porcelanaste ploščice v kopalnici imajo videz poliranega betona.

kredit: Emma-Jane Hetherington

"Živi paviljon je središče nove zasnove, drsna vrata pa spodbujajo notranji in zunanji tok," je dejal Dorrington.


Elizabeth Stamp

Elizabeth Stamp je svobodna pisateljica, ki deli čas med New Yorkom in Los Angelesom. Njeno delo se je pojavilo v Arhitekturni digest, Elle Decor in CNN Style.